Eğitim

Öğrenciler için hayati önemi olduğu söylenen sınavlar sık ve beklenmedik şekilde değiştiğinde öğrenci ve velilerde tedirginliğe neden oluyor. Çünkü bir şeye henüz adapte olan öğrenciler daha geçerli mevcut sistemin ayrıntılarını öğrenmeden ve sürece alışmaya çalışırken yeni ve ani bir sistem gelmesi kafalarını allak bullak ediyor. Beraberinde de birçok soru geliyor.  Öğrenciler alıştıkları ve bildikleri sistemden farklı ve belirsiz yeni bir sisteme geçeceklerini öğrendiklerinde isteklendirme açısından da sorunlarla karşılaşıyor. Bunda öğretmenlerin de konuyla ilgili kapsamlı bilgisinin olmaması etkili. Çünkü temelde bakanlıktan yapılan açıklamaların netliği bulunmuyor. Eğitim sistemindeki çatlamalar beraberinde öğrencilerin sisteme, okula ve geleceğine olan güveninin azalmasına neden oluyor.

Sürekli değişen eğitim politikaları sonucunda her eğitim dönemiyle birlikte eğitim sisteminin değişmesi sorununun giderilmesi ve kalıcı bir eğitim sisteminin verimli şekilde uygulanması için neler yapılmalıdır?